Skip to main content Skip to search

Diensten

Administratie

Als fotomodel ben je een ondernemer en dien je een boekhouding bij te houden. Wij verzorgen je gehele administratie in ons boekhoudsysteem. Wij vragen zelf de statements op bij de bureaus en controleren dit met de door jou aangeleverde overzichten. Elk kwartaal krijg je hier een rapportage van, inclusief debiteurenoverzicht. Hierop kan je zien welke jobs er nog uitbetaald moeten worden. Uiteraard stellen onze accountants aan het einde van het boekjaar ook je winstcijfers op.

Inkomstenbelasting

Aan de hand van je winstcijfers stellen wij je aangifte inkomstenbelasting op en hierin nemen wij uiteraard ook je eventuele overige inkomsten en je spaargelden in mee. Onze fiscalisten zorgen er voor dat je van alle faciliteiten optimaal gebruik kan maken. Tevens hebben wij een uitstelregeling met de Belastingdienst, waardoor wij je aangifte niet vóór 1 mei in hoeven te dienen. Hierdoor hebben wij en jij langer de tijd om alle stukken gereed te maken.

Omzetbelasting (BTW)

Een ondernemer dient elk kwartaal de aangifte omzetbelasting (BTW) in te dienen. Wij verzorgen ook dit proces voor je! Aan de hand van je kwartaalrapportage stellen wij je aangifte op en dienen deze in bij de Belastingdienst.

Internationaal

Wij hebben jarenlange ervaring met internationale belastingverdragen. Zo weten wij welke maatregelen er genomen moeten worden zodat er over je inkomsten geen dubbele belasting geheven wordt!
Mocht er in het buitenland toch onterecht belasting ingehouden zijn, zorgen onze fiscalisten voor een oplossing. Voor o.a. Duitsland, Australië, de Verenigde Staten, Engeland en Italië verzorgen wij voor vaste tarieven een teruggaaf.

Advies

Naast de standaard administratie en aangiftes bieden wij meer! Wij begeleiden al jarenlang meer dan 250 modellen bij hun carrière en weten de antwoorden op al je vragen. Welke kosten kan ik zakelijk nemen? Is het verstandig om een bepaalde periode in het buitenland te verblijven? Kan ik een appartement kopen, en is dat verstandig?
Bij AXPforModels heb je één vast contactpersoon waar je al je vragen aan kan stellen. Wij ondersteunen je graag!

Vaste tarieven!

Al onze diensten verlenen wij voor vaste tarieven, zowel je administratie en belastingaangiften als buitenlandse aangiften! Onze accountants en fiscalisten staan voor je klaar.

Interesse? Kom vrijblijvend langs in Amsterdam voor een kennismakingsgesprek. Bel of mail ons voor een afspraak! admin@axpformodels.com / 020-330 8785