Lianne en ik zijn vorige week teruggekomen van ons werkbezoek aan New York.
Wij hebben een daar een week van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat meetings gehad met klanten, bureaus en Amerikaanse accountants (CPA’s).  Het ware drukke en intensieve dagen, maar deze hebben wel degelijk hun vruchten afgeworpen.

Uiteraard is het altijd goed om 1x per jaar je gezicht te laten zien bij de bureaus waar je zo veel contact mee hebt gedurende het jaar en face to face bij te praten met je klanten, maar deze trip stond vooral in het teken van de Amerikaanse Accountant.
Het accountantskantoor waar wij tot dit jaar het meest mee samengewerkt hebben, heeft aangegeven geen nieuwe klanten erbij te kunnen nemen omdat zij het serviceniveau hoog willen houden. Daarom zijn wij opzoek gegaan naar een andere accountant waar we een goede samenwerking mee aan kunnen gaan. Eén die de verdragen tussen Nederland en de US begrijpt en vooral één die weet wat een fashionmodel doet! Dit bleek achteraf nog niet zo makkelijk te zijn….

Na veel afspraken met verschillende CPA’s zijn Lianne en ik heel enthousiast geworden over 2 accountantskantoren die allebeireslianne-nyi verschillende diensten aanbieden. Bij één gaat het puur en alleen om het indienen van de aangifte, want zoals jullie weten mogen wij dat als Nederlands accountant niet in de US. Bij de ander gaat het naast de aangifte ook een stap verder en wordt er ook gek
eken naar wat fiscaal of juridisch aantrekkelijk is met betrekking tot het opzetten van een bedrijf en verdere toekomst plannen.

Gelukkig hebben we, onder het genot van een hapje en een drankje, ook bij kunnen praten met onze klanten. Die met veel enthousiasme vertellen over hun tijd in New york en de leuke opdrachten die ze afgelopen tijd gedaan hebben. We hebben ook gemerkt dat
er veel ‘kleine vragen’ zijn die tijdens een informele setting sneller aan de orde komen en voor de klant duidelijkheid verschaffen. Dan merk je pas echt hoe goed het is om eens af te spreken met je klant buiten je normale omgeving!

Thanks for having us New York, it was a great pleasure!